Home

  

Voorbije webinars

Ben je op zoek naar meer informatie over mediawijs opvoeden? Zonder je te verplaatsen of een boek te lezen?
Dan ben je hier bij de webinars van Veilig Online aan het juiste adres. Je kan je hier inschrijven op een toekomstige webinar of de opnames van de voorbije webinars gratis herbekijken.

AI een vloek of zegen?

maandag 11 december 2023

Het valt niet meer te negeren, Artificiële Intelligentie zit ondertussen in zoveel dingen, soms zelfs zonder dat we het door hebben. Van je auto en koffiemachine tot Snapchat en ChatGPT. Hoog tijd dus om als ouder mee op de kar te springen.
"Weten hoe het werkt is mijns inziens minder belangrijk dan weten waarvoor het gebruikt wordt en waar de gevaren, maar ook de opportuniteiten zitten." stelt Marijn Martens, post-doctoraal onderzoeker bij de UGent. Samen met zijn collega Julie Dereymaeker brengen zij dit webinar met exact dat als doel.
In deze boeiende uiteenzetting geven we je als ouder mee waar je op kan letten en hoe je je kind kan begeleiden in het gebruik van AI. Of valt het toch beter te vermijden? Je ontdekt het op 11 december om 20u hier bij de Gezinsbond.

To tag or not to tag?

donderdag 08 december 2022

“Jongeren zijn onvoorzichtig en roekeloos. Ze geven niet om hun privacy.”; “Kinderen zijn naïef en onbezonnen. We moeten ze beter beschermen.” De populariteit van sociale media en online toepassingen bij kinderen en jongeren, zorgen voor heel wat bezorgdheden rond hun privacy. Tijdens dit webinar schetsen prof. dr. Ralf De Wolf & dr. Tom De Leyn een genuanceerd beeld van hoe jongeren omgaan met data en privacy. Ze gaan dieper in op de rol van sociale media, de praktijken van kinderen en jongeren en geven tips om als ouder de leefwereld van kinderen beter te verstaan. .

‘Spannend!’ over online seksualiteit verkennen

maandag 14 maart 2022

Anno 2022 speelt het leven van veel tieners zich in belangrijke mate in een virtuele wereld af. Ook hun seksualiteit verkennen ze online. En dan komen dit soort vragen naar boven: hoe reageer ik als mijn kind naaktfoto’s stuurt? Is porno kijken normaal? Het webinar wordt gegeven door Wannes Magits van Sensoa en Femke Gits van Child Focus. Je krijgt als ouder heel wat handvaten aangereikt om dit thema thuis bespreekbaar te maken. Dit webinar is voor ouders van tieners.

Foto's van je kind online delen

maandag 13 december 2021

“Zo schattig, die foto van ons Emma! Ik stuur ‘m even naar ons groepje.” Doe jij dat ook? Leuke foto’s van je kind delen met familie en vrienden via WhatsApp, Instagram, Facebook… Sharenting heet dat dan.

Hoe zit dat nu met het delen van foto’s van je eigen kind? Mag het eigenlijk? En wat vinden kinderen en jongeren er zelf van? Hoe kan je op een goede manier ‘sharenten’? In het webinar vertelt Karen Linten (Mediawijs) er meer over en geeft ze bruikbare tips mee.

Mijn kind kan al swipen, wat nu?

maandag 26 april 2021

In deze digitale wereld groeien peuters en kleuters op omringd door schermen. De tv, tablet, laptop, smartphone of spelconsole is voor kinderen een toegangspoort naar een leuke activiteit: filmpje, spelletje, dansen, videobellen… Hoe zit dat nu met schermtijd voor de allerkleinsten? Wat doen ze erop? Wat is geschikt voor peuters en kleuters? En waar let jij als ouder best op? Dit webinar helpt je op weg. Voor ouders met kinderen tussen 0 en 6 jaar.

 - webdesign [isotoop] user login  -